Daniel Sedin neodletel do Los Angeles

15.04.2012 Celý región

Vancouver 15. apríla (TASR) - Švédsky hokejový útočník Vancouvru Canucks Daniel Sedin neodletel s kanadským tímom na ďalšie dva zápasy 1. kola play off zámorskej NHL, ktoré sa budú hrať na ľade Los Angeles Kings.

Tréner Canucks Alain Vigneault potvrdil, že zranený Sedin s tímom neodcestoval. Podľa generálneho manažéra klubu Mike Gillisa je prípadné nasadenie Sedina v sérii proti Kings otázne.

Víťaz Prezidentskej trofeje pre najúspešnejší tím základnej časti prehral v sérii proti Los Angeles úvodné dva domáce zápasy rovnakým skóre 2:4. Canucks tak na postup do semifinále Západnej konferencie musia vyhrať štyri z najbližších piatich duelov, pričom trikrát budú hrať vonku.

Sedin sa na ľade zámorskej NHL neobjavil už tri týždne po tom, ako ho zasiahol lakťom do hlavy Duncan Keith. Vedenie súťaže potrestalo obrancu Chicaga Blackhawks päťzápasovým dištancom.

Vigneault sa už rozhodol, ktorý z brankárov nastúpi v základnej zostave proti Kings v nedeľňajšom treťom súboji série. Podľa informácií portálu tsn však najprv chce svoje rozhodnutie oznámiť Robertovi Luongovi a Corymu Schneiderovi. Luongo odchytal oba úvodné zápasy série a zo 71 striel inkasoval sedemkrát.
 

Vyberte región